UKK

Usein kysytyt kysymykset

Miten ostaa

Tietokoneelta käsin tarjoaminen on nopein ja luotettavin tarjouksen tekotapa. Voit myös tarjota IronPlanetin mobiilisovelluksen kautta, joka tarjoaa lisäkäytännöllisyyttä.

Riippuen tarpeistaan, myyjät voivat listata kalustoaan kuukausittaisiin verkko- ja paikanpäällä järjestettäviin huutokauppoihin. Oli huutokauppa sitten verkossa tai paikanpäällä, tarjouksia voi silti tehdä verkossa, joten ostajat ympäri maailmaa voivat osallistua.

Pahoittelut, tämä on yleensä hankala järjestää. Puolueettomat tarkastuksemme tarjoavat yksityiskohtaiset ja laajat raportit kaluston kunnosta. Tätä takaa IronClad Assurance -sertifiointimme, joka antaa sinun tehdä tarjous varmuudella, näkemättä kalustoa henkilökohtaisesti.

Tuotteilla, jotka löytyvät nettihuutokaupoistamme, sekä paikanpäällä järjestettävissä livehuutokaupoissa, ei ole hintavarausta.

Asiakaspalvelijamme sekä myyntiedustajamme ovat valmiina auttamaan sinua. Soita numeroon +353 1 8605033 ja yritämme parhaamme mukaan vastata kysymyksiinne.

Asiakkailla tulee olla VOIMASSAOLEVA ALV-veronumero. Tapauksissa, joissa veronumero ei ole VOIMASSA, ostajalta veloitetaan arvonlisävero, joka ei ole palautettavissa. Ensiostajilta veloitetaan ensimmäisen maksutapahtuman yhteydessä arvonlisävero, tämä on palautettavissa, kun asianmukaiset asiakirjat ja VOIMASSAOLEVA ALV-veronumero on toimitettu. Vientiasiakkaiden kohdalla, arvonlisävero on palautettavissa ensimmäisestä ostoksestaan, kun asianmukaiset vientiasiakirjat on toimitettu. Jos kaikki asiakirjat toimitetaan onnistuneesti ensimmäisen maksutapahtuman jälkeen, sitä seuraavat ostokset ovat arvonlisäverottomia, jos sovellettavissa. Huomaa: IronPlanetin -liikekäytäntö on aluksi veloittaa Puolan arvonlisäveroa Puolan vienneille, jos kyseessä ei ole EU:n jäsenmaa. Arvonlisävero palautetaan heti, kun asianmukaiset asiakirjatodisteet ovat toimitettu vientiin liittyen, otathan meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa.

Lopullisen myyntihinnan lisäksi, jokaisesta tuotteesta veloitetaan Ostajan palvelumaksu sekä sovellettavat myyntiverot.

Kaikki IronPlanet-huutokaupoissa voitetut tuotteet on maksettava kokonaisuudessaan kolmen (3) työpäivän kuluessa. Tuotteisiin, joista ei ole vastaanotettu koko maksua 3 työpäivän kuluessa, sovelletaan myöhästymismaksu.

Tuotteen vapautuslomake tarjotaan ostajalle tai valitulle kuljetusliikkeelle, kun maksutapahtuma on suoritettu ja koko maksu on vastaanotettu. Tuotteen vapautuslomake antaa ostajalle tarvittavat tiedot, joilla varata aika tuotteen noutamiselle.

Ellei toisin ilmoiteta, sinun on noudettava tuotteesei kahdeksan (8) työpäivän kuluessa huutokaupan päättymisestä välttääksesi varastointikulujen kertymisen. Mahdolliset maksamattomat varastointikulut on maksettava ennen tuotteen noutamista tai noudon yhteydessä. Tuotteet, joita ei ole noudettu 60 päivän kuluessa, katsotaan hylätyiksi. Kun tuote on määritetty hylätyksi, se ei ole enää noudettavissa. Luethan IronPlanet -käyttöehdot, joista löydät lisätietoja hylkäämiskäytännöstämme.

Miten LiveStream toimii

a. Ei, mutta voit! IronPlanet LiveStream esittelee yhdistelmän verkko- ja paikanpäällä järjestettäviä mahdollisuuksia.
b. Voit tehdä tarjouksia verkossa tai paikanpäällä, siellä missä huutokauppa järjestetään.
c. IronPlanet LiveStream -palvelua käyttävät ympäri maata järjestettävät huutokaupat, antaen ostajille mahdollisuuden kaluston testiajoon tai henkilökohtaiseen tarkasteluun.
d. Tehdäksesi paikanpäällä tarjouksia, vieraile huutokaupan ilmoittaumistiskillä ja saat tarjoajanumeron kyseiselle myynnille.

a. Ainoastaan rekisteröityneet ja hyväksytyt katsojat voivat tehdä tarjouksia verkossa. (Katso IronPlanetin rekisteröitymisvaatimukset)
b. Saat pääsyn huutokauppaan huutokauppapäivänä seuraamalla www.ironplanet.com -sivustolla olevia bannereita, ja kirjatumalla sisään, jolloin siirryt tarjouskonsoliin.
c. Jos olet saanut hyväksynnän tehdä tarjouksia, klikkaa yksinkertaisesti tarjoa-painiketta tehdäksesi tarjouksesi. Painikkeessa näkyvä summa lähetetään automaattisesti huutokaupan järjestäjälle sitovana tarjouksena paikanpäällä olevan toimihenkilön välityksellä.
d. Toimihenkilö esittää ensimmäisen verkossa saadun tarjouksen huutokaupan järjestäjälle.

a. Kun olet voittava tarjoaja, viesti ilmoittaa, että olet kärjessä ja tarjoa-painike poistuu käytöstä estääkseen sinua tarjoamasta itseäsi vastaan.
b. Kyseistä käytäntöä sovelletaan myös tapauksissa, joissa olet tehnyt ennakkotarjouksen. Tarjoa-painike on pois käytöstä tarjouskonsolissa, jos ennakkotarjouksesi on johtava tarjous.
c. Vastavuoroisesti, jos et ole johtava tarjoja, viesti ilmoittaa sinulle, että tarjouksesi on ylitetty. Tarjoa-painike aktivoituu nykyisellä pyyntihinnalla.
d. Kun voitat kohteen, näet vahvistusikkunan, jossa ilmoitetaan kohteen kuvaus sekä loppuhinta.

a. Kyllä. Klikkaa "lukko"-painiketta tarjousrajapinnan yläoikeassa kulmassa, ja tarjoa-painikkeesi poistuu käytöstä.
b. Jotta voit tarjota live-ajassa, klikkaa yksinkertaisesti lukkoa uudelleen ja tarjoa-painike aktivoituu uudelleen.

a. Yleisin syy siihen, että tarjousta ei vastaanotettu on, koska huutokaupan järjestäjä hyväksyi toisen tarjouksen - joko ennakkotarjouksen, verkkotarjouksen joka tehtiin aikaisemmin, tai paikanpäällä tehty tarjous.
b. Toiseksi yleisin syy on, jos tarjous tehtiin sen jälkeen, kun huutokaupan järjestäjä päättää huutokaupan sanomalla "Myyty". Kun huutokaupan järjestäjä sanoo 'myyty', huutokauppa sulkeutuu.

a. Kyllä. PriorityBids -tarjoukset tehdään listaussivulle esikatseluaikana ennen kuin tuote tulee myyntiin.
b. PriorityBids antaa sinun tehdä tarjouksesi ennen mitään muuta VERKKOTARJOUSTA.
c. Huutokaupan järjestäjä määrittää sekä tarjousten nostovälin ja mitkä tarjoukset hyväksytään.

Kyllä. Yksinkertaisesti tee uusi tarjous ja määrittele uusi enimmäissummasi. Voit nostaa enimmäistarjoushintaasi milloin tahansa huutokaupan aikana, olit sitten johtava tarjoaja tai et.

Et. Kaikki IronPlanetissa tai IronPlanet -markkina-alustan huutokaupoissa tehdy tarjoukset ovat lopullisia ja sitovia. Voit aina nostaa, muttet koskaan alentaa tai poistaa, enimmäistarjoushintaasi.

a. Ei. Toisin kuin IronPlanetin suositellun huutokaupan aikana, huutokaupan järjestäjä asettaa nostovälit live-huutokaupan aikana. Mitään määrättyä nostoväliä ei ole ja se muuttuu huutokaupan järjestäjän, huutokaupan etenemisen, tuotteen arvioidun hinnan, sekä muiden tekijöiden perusteella.
b. On kuitenkin parempi tehdä tarjoukset tasadollarimäärillä, jotta ennakkotarjouksesi hyväksynnän mahdollisuutesi paranevat.
c. Esimerkki: Yleissääntönä, huutokaupan järjestäjä ei ota vastaan tarjouksia alle 2 500€ nostoväleillä, kun tarjoukset saavuttavat 100 000€. Näin ollen, 101 000€:n ennakkotarjousta ei hyväksytä.
d. Esimerkki: 11 000€:n tarjouksella on paremmat mahdollisuudet tulla hyväksytyksi kuin 10 500€:n tarjous, ellei huutokaupan järjestäjä laske tarjouksen nostoväliä sillä hetkellä.
e. Paras käytäntö on asettaa ennakkotarjoukseksi enimmäishinnan, jonka tarjoaisit, jos olisit paikanpäällä huutokaupassa, ja tekemällä tarjous tasasummana. Huutokaupan järjestäjä tekee puolestasi tarjouksen ainoastaan nykyisellä nostovälillä.

Kyllä. Tee ennakkotarjous mille tahansa tuotteelle, joka on esillä esikatselua varten, ja kun huutokauppa aukeaa, järjestelmämme automaattisesti lähettää tarjouksesi huutokaupan aikana.

a. Kuten nettihuutokauppojen kohdalla, PriorityBids -tarjous, joka tehtiin aikaisemmin on etulyöntiasemassa. Toisen tarjoajan on tehtävä korkeampi tarjous, jotta hänellä olisi korkein PriorityBid -tarjous. Korkein PriorityBid -tarjous asetetaan johtavaksi verkkotarjoukseksi ja esitetään huutokaupan järjestäjälle ennen muita verkkotarjouksia.
b. Live-huutokauppojen aikana, verkkotarjous ja paikanpäällä tehtävä tarjous voidaan tehdä samanaikaisesti. On huutokaupan järjestäjän vastuulla määritellä kumman tarjouksen hän hyväksyy parhaan päättelynsä mukaan.

Kassa

On kaksi asiaa, joita tulet tarvitsemaan suorittaaksesi onnistuneesti kassaprosessin:

  •  Todistuksesi myyntiverovapaudesta, jos uskot, ettet ole velvollinen maksamaan myyntiveroa.
  •  Ostajia, joiden aikeina on kaluston vienti Yhdysvaltoihin,pyydetään ilmoittamaan Yhdysvaltain vientisatamansa.

Jos uudelleenmyyntitodistuksesi on jo käsittelyssä kaluston määränpäävaltiossa, uudelleenmyynnin vapautusnumerosi tulee automaattisesti näkyviin kassaprosessin aikana. Jos uudelleenmyyntitodistuksesi ei ole kirjoilla, sinun on lähetettävä kopio uudelleenmyyntitodistuksestasi käyttäen viivakoodilla varustettua faksilomaketta. Voit tulostaa tämän faksilomakkeen Kassassa tai Kaupan jälkeiseltä sivulta. Lisätietoa löytyy täältä.

Jos sinulla on verotilasi ennen Kassalle menoa, prosessin ei pitäisi kestää yli viittä (5) minuuttia.

Laskusi pitäisi olla saatavilla heti, kun olet suorittanut kassaprosessin.

Soita asiakastukeen numeroon +353 1 8605033.

Kyllä voit.

Voit tehdä muutoksia kassatietoihisi jopa kolme (3) työpäivää huutokaupan päättymisen jälkeen. Jos olet kuitenkin siirtynyt kassalle ja maksanut koko maksun, et voi enää muuttaa kassatietoja itse. Sinun on keskusteltava asiakaspalvelijamme kanssa tehdäksesi muutoksia kassatietoihisi.

Soita asiakastukeemme numeroon (888) 433-5426 ja he tarjoavat sinulle neuvoja kassaprosessiin liittyen.

Kassaprosessin aikana sinulta kysytään, haluatko vastaanottaa kuljetushinta-arvioita ostoksestasi. Saat sähköpostia kuljetuskumppaniltamme, VeriTreadiltä, jossa sinulle ilmoitetaan, kun kuriiri on antanut arvion. Pääset tarkastelemaan hintoja Jälkimyynti-sivultasi.

Jos et tiedä toimitusmääränpäätäsi heti huutokaupan jälkeen, sinulla on kolme (3) työpäivää aikaa suorittaa kassaprosessi ja suorittaa koko maksu. Kalusto on siirrettävä myyjän piha-alueelta kahdeksan (8) työpäivän kuluessa huutokaupan päätyttyä.

Jotta olisit oikeutettu myyntiveron vapautukseen kaluston noutovaltiossa, sinun on esitettävä todistusaineistoa siitä, että siirtänyt yleisen kuriirin toimesta kaluston toiseen osavaltioon tai Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Lisätietoa löytyy täältä.

Yhdysvalloissa, jokaisella osavaltiolla on omat myyntiverosäädökset. Kansallinen rahtikirja (käyttäen yleistä kuriiria) vapauttaa veronmaksulta nouto-osavaltiossa. Tämä rahtikirja osoittaa, ettet ottanut kalustoa haltuun tai käyttään nouto-osavaltiossa ennen kuin se toimitettiin vientisatamaasi. Lisätietoa löytyy täältä.

Jos et pysty lähettämään rahtikirjaa tai alustavaa rahtikirjaa, joka osoittaa, että tuotteen määränpäänä on vientisatama 10 päivän kuluessa, sinun on maksettava myyntivero. Sinun on lähetettävä IronPlanetille kansallinen rahtikirja, joka osoittaa kaluston noutokaupungin/-osavaltion sekä vientiasiakirjat, joihin kuuluu Yhdysvaltain vientisatama sekä lopullinen toimitusmääränpää. IronPlanet ei käsittely rahanpalautuspyyntöjä, jotka on vastaanotettu kymmenen (10) päivää myynnin jälkeen. Kymmenen päivän jakson jälkeen, ostaja voi pyytää myyntiveron palautusta suoraan osavaltoilta, jolle verot maksettiin. IronPlanet ei voi hakea osavaltion myyntiveropalautusta ostajien puolesta. Ostajien on toimittava suoraan asianmukaisen osavaltion kanssa. Lisätietoa löytyy täältä.

Verkko-ostokset eivät vapauta sinua myynti-/käyttöveron maksusta. Jos kalustosi toimitetaan toiseen osavaltioon henkilökohtaiseen käyttöön tai liiketoiminnassasi käytettäväksi, kalustoon voidaan soveltaa myynti-/käyttöverot toimitusmääränpäänä olevan osavaltion paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

PriorityBid

 

PriorityBidSM on järjestelmämme, jolla tehdään tarjouksia huutokaupan esikatselujakson aikana. Merkittävä määrä tarjouksista, joita tehdään huutokaupoissamme, tehdään PriorityBid -tarjouksilla; yli 70% tuotteista on yleisesti jo tarjouksia ennen huutokauppapäivää. Koska PriorityBids -tarjoukset tehdään esikatselun aikana, niillä on viivästävä vaikutus tuotteen hintaan: hinta ei muutu ennen kuin huutokauppa aukeaa. PriorityBids -tarjousten käytöllä on useita etuja:

  • Sinun ei tarvitse olla tietokoneen ääressä huutokauppapäivänä. Kun teet PriorityBids -tarjouksen, määrität enimmäishinnan jonka olet valmis maksamaan tuotteesta. Sinulle ilmoitetaan välittömästi, onko tarjouksesi korkein tähän astinen tarjous, mutta et saa tietää, kuinka suuri osa tarjouksestasi on vielä suojana myöhempien tarjouksien kohdalla. Tarjousmääräsi on salassa pidettävä, ja huutokauppaohjelmistomme pitää sinut johdossa kilpailevia vastatarjouksien kohdalla läpi esikatselun ja huutokauppapäivänä tai kunnes enimmäishintasi ylitetään. Jos toinen PriorityBid -tarjous ylittää omasi, saat välittömästi automaatisen sähköpostiviestin.
  • Voit voittaa tuotteen halvemmalla kuin enimmäishintasi. Meidänlaisissa huutokaupoissa, hinta jonka voittaja maksaa määräytyy sen hinnan mukaan, jonka toissijainen tarjoajaj oli valmis maksamaan. Lopullinen hinta ei ole koskaan enemmän kuin yhden tarjousvälin verran korkeampi kuin seuraavaksi korkein tarjous. Joten, jos sinulla ei ole montaa kilpailijaa, voit voittaa tuotteen halvemmalla kuin enimmäishintasi. Suosittelemme, että määrität "ei katumuksia" -hintasi - hinta, johon toisen henkilön voittaessa, et tule katumaan lopputulosta - ja tarjoa sitten yhden tarjousvälin verran sen alle.
  • Ajoissa tehdyt tarjoukset varmistavat, että voitat. Kun tarjotut PriorityBid -tarjoukset ovat saman verran, aikaisempi tarjous on ensisijainen (sillä on Etuoikeus kyseiseen hintaan), joten tehdessäsi tarjouksesi aikaisin antaa sinulle etulyöntiaseman. Voit tehdä PriorityBid -tarjouksesi verkossa koska tahansa päivällä tai yöllä, tai faksin kautta Asiakastuki-aukioloaikojen aikana.
  • Vapaus pitää silmällä muita löytöjä. PriorityBid -tarjoukset antavat sinulle vapauden selata ja seurata muita tuotteita huutokauppapäivänä ilman, että sinun olisi huolehdittava "pakollisista" tuotteistasi. Järjestelmämme toimii sihteerinäsi, seuraten jatkuvasti PriorityBid -tarjouksiasi ja pitäen sinut johdossa, kunne hinta ylittää määritetyn enimmäishintasi.

Kun huutokauppapäivä lähestyy, voit tarkistaa PriorityBid -tarjouksiesi tilan Oman tilin Ostoslistalta. Varmista, että sähköpostiosoitteesi ja ilmoitusasetukset ovat oikein Oma tiliprofiilissa jotta vastaanotat ilmoitussäköpostiviestit, jos tarjouksesi ylitetään. Ennen kuin tarjouksesi edes ylitetään, voit nostaa minkä tahansa PriorityBid -tarjouksesi enimmäishintaa, tekemällä uusi PriorityBid -tarjous samalle tuotteelle uudella enimmäishinnalla (älä huoli, et voit tehdä tarjousta itseäsi vastaan). Kuten kaikki muutkin tarjoukset, PriorityBid -tarjoukset ovat sitovia, ja niitä ei voi peruuttaa tai vähentää.

Klikkaa tästä Tehdäksesi PriorityBid -tarjous nykyiseen huutokauppaan

 

Yhdysvaltain armeijan ylijäämäkalusto

Saat lisätietoa eri armeijasta poiston koodeista, vierailemalla Puolustusvoimien logistiikkakeskuksen verkkosivuilla. Tuotteet, joihin on merkitty armeijasta poiston koodit F ja Q vaativat myyntiturvallisuuden selvitystä ennen kuin tuote vapautetaan noudettavaksi. Saadaksesi kyseinen hyväksyntä, ostajan on täytettävä kaikki vaaditut tiedot EUC-lomakkeeseen. Tuotteet, jotka vaativat EUC:ta ovat ainoastaan Yhdysvaltain kansalaisen ostettavissa, ja heillä on oltava GovPlanet -tili, joka on luotu Yhdysvalloissa. Jos ostaja on syntynyt Yhdysvaltojen ulkopuolella, ostajan on toimitettava kopio Yhdysvaltain passistaan, Yhdysvaltain kansalaistodistuksestaan tai Yhdysvaltain Green Cardistaan.

Jos tuote vaatii EUC:ta, ostajan on saatav myyntiturvallisuusselvitys ennen kuin tuote vapautetaan noutoa varten. Saadaksesi kyseinen hyväksyntä, ostajan on täytettävä kaikki vaaditut tiedot EUC-lomakkeeseen. Tuotteet, jotka vaativat EUC:ta ovat ainoastaan Yhdysvaltain kansalaisen ostettavissa, ja heillä on oltava tili, joka on luotu Yhdysvalloissa. Jos ostaja on syntynyt Yhdysvaltojen ulkopuolella, ostajan on toimitettava kopio Yhdysvaltain passistaan, Yhdysvaltain kansalaistodistuksestaan tai Yhdysvaltain Green Cardistaan. Jos ostat tuotteen, joka vaatii EUC:ta, sinua pyydetään lähettämään täytetty lomake kassaprosessin aikana.

Asiakaspalvelijamme sekä myyntiedustajamme ovat valmiina auttamaan sinua. Soita numeroon +353 1 8605000 ja yritämme parhaamme mukaan vastata kysymyksiinne.

Kaikki yksiköt myydään euroina, ja voimme hyväksyä ainoastaan euroina tehdyt maksut.

Ostajien on noudatettava Tullitoimia, jotka ovat esitelty käyttöehdoissamme ja usein kysytyissä kysymyksissä. Kaikki ostajat ovat vastuussa tuontiverojen ja arvonlisäveron maksusta. Ostajan on annettava, pyydettäessä, IronPlanetille todisteet siitä, että tavarat lähtivät maasta ja/tai ovat toisen maan tullaamia. Jos ostaja laiminlyö tätä ehtoa, ostaja pidetään vastuussa.

Lopullisen myyntihinnan lisäksi, jokaisesta tuotteesta veloitetaan Ostajan palvelumaksu sekä sovellettavat myyntiverot. Euroopassa sijaitsevan puolustusvoimien ylijäämäkaluston kohdalla, ostajilta veloitetaan SF97-vapautussertifiointi kyseisen tuotteen oston yhteydessä.

Kaikki IronPlanet-huutokaupoissa voitetut tuotteet on maksettava kokonaisuudessaan kolmen (3) työpäivän kuluessa. Tuotteisiin, joista ei ole vastaanotettu koko maksua 3 työpäivän kuluessa, sovelletaan myöhästymismaksu.

Tuotteen vapautuslomake tarjotaan ostajalle tai valitulle kuljetusliikkeelle, kun maksutapahtuma on suoritettu ja koko maksu on vastaanotettu. Tuotteen vapautuslomake antaa ostajalle tarvittavat tiedot, joilla varata aika tuotteen noutamiselle.

0215-tullauslomake on täytettävä, allekirjoitettava ja leimattava tullityöntekijän toimesta kaikista myydyistä tuotteista ennen kuin ne voivat poistua valtion alueelta. Tämän asiakirjan toimittaa IronPlanet.

Ellei toisin ilmoiteta, sinun on noudettava tuotteesei kahdeksan (8) työpäivän kuluessa huutokaupan päättymisestä välttääksesi varastointikulujen kertymisen. Mahdolliset maksamattomat varastointikulut on maksettava ennen tuotteen noutamista tai noudon yhteydessä. Tuotteet, joita ei ole noudettu 60 päivän kuluessa, katsotaan hylätyiksi. Kun tuote on määritetty hylätyksi, se ei ole enää noudettavissa. Luethan IronPlanet -käyttöehdot, joista löydät lisätietoja hylkäämiskäytännöstämme.

0215-tullauslomake on täytettävä ja leimattava tullin toimesta ennen kuin tuote voi poistua valtion alueelta. Tullityöntekijän on tarkastettava yksikkö ja tuontiselvityslomake on täytettävä. Tuontitulliselvitys määrittää maksettavat tullimaksut, kaikki tullimaksut sekä arvonlisävero on maksettava ennen kuin ostaja lähtee tullitoimistolta. Tulli voi myös vaatia tuotteen BAFA-tarkastusta.

0215-tullauslomake on täytettävä ja leimattava tullin toimesta ennen kuin tuote voi poistua valtion alueelta. Ennen kuin tuoten toimitetaan asuinmaahasi, valtuutetun kuljetusliikkeen tai -välittäjän on avattava T1-lomake (T1: rahtiselvitys ei-yhteisöllisten tuotteiden toimituksesta kahden sijainnin välillä EU-tullialueella). T1 suljetaan ostajan asuinmaassa paikallisessa tulitoimistossa. Kaikki tullimaksut ja arvonlisävero on maksettava ostajan asuinmaassa. Tulli voi myös vaatia tuotteen BAFA-tarkastusta.

0215-tullauslomake on täytettävä ja leimattava tullin toimesta ennen kuin tuote voi poistua valtion alueelta. Ennen kuin tuoten toimitetaan EU-satamaan, valtuutetun kuljetusliikkeen tai -välittäjän on avattava T1-lomake (T1: rahtiselvitys ei-yhteisöllisten tuotteiden toimituksesta kahden sijainnin välillä EU-tullialueella). T1 suljetaan EU:n lähtösatamassa. EU-tullimaksuja tai arvonlisäveroa ei makseta. Tulli voi myös vaatia tuotteen BAFA-tarkastusta.

BAFA on keskeinen lisensointiviranomainen, jonka vastuulla on liittovaltion vientihallintapolitiikan hallinnollinen toteuttaminen. Yhdessä valvonta- tai tarkastusviranomaisten kanssa, erityisesti eri tullitoimistojen kanssa, se on osana monipuolista vientihallintajärjestelmää.

Valtuutettu kuljetusliike tai -välittäjä voi valmistaa tämän asiakirjan sinulle.

Koska CE-sertifiointi on ainoastaan EU-vaatimus, suurin osa Yhdysvaltain puolustusvoimien ylijäämäkalustosta ei ole CE-sertifioituja, mutta myynnissä voi myös olla eurooppalaisvalmisteista kalustoa, joka voi olla CE-sertifioitu. CE-sertifioinnin mukaisuus on osana meidän IronClad Assured -tarkastusraportteja, joten kaikki raportit tulee tutkia huolella selvittääkseen, onko yksikössä CE-merkintä. Tämä tieto löytyy Suositellut -osiostamme raportin yläosasta.

IronPlanet toimittaa SF97-vapautussertifioinnin DLA:lta. On ostajan vastuulla tarkistaa paikallisilta viranomaisiltaan ennen tarjouksen tekemistä, voiko tuotteen uudelleen rekisteröiä asuinmaassa. Ajoneuvomuutokset voivat olla tarpeen EU-säädösten noudattamiseksi.

Jos puolustusvoimien ylijäämäkalustot sijaitsevat Yhdysvaltain armeijatukikohdassa, kaikki vierailut on sovittava etukäteen IronPlanet-edustajan kanssa. Joillakin sijainneilla on rajoitukset tai yksinomaiset vaatimukset, joita sinun on noudatettava vierailusi aikana. Kun ajanvaraus on hyväksytty, sinä tai kuljetusliikkeesi viedään henkilökohtaisesti tukikohtaan.

Kun lopullinen maksu on vastaanotettu, tuotteen vapautuslomake on saatavilla ostajan IronPlanet-tilillä. Tuotteen vapautuslomakkeeseen sisältyy IronPlanet-osaston yhteystiedot, joka avustaa sinua noutoajan varaamisessa ja ilmoittaa sinulle tarkan noutopaikan. Sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka myydään valtion alueelta, sinun tai kuljetusliikkesi on esitettävä henkilöpaperit, asianmukaiset asiakirjat, ja joissain tapauksissa, vakuutustiedot ennen alueeseen siirtymistä.

IronPlanet avustaa ostajaa valmistelemaan asianmukaiset tulliasiakirjat, Kuljetuskumppanimme avustavat T1-lomakkeen kanssa.

Kuljetus

Ostajat ovat vastuussa ostetun kaluston kuljetuksesta.

Saadaksesi apua kuljetuksen kanssa, ota yhteyttä Kuljetuskumppaneihimme tai Ritchie Bros. Logistics numerosta +31.1683.92200 tai logistics@rbauction.com.

Ei. Myyjän ei tarvitse lastata mitään kalustoa tai varustetta konttiin. Ostajan on järjestettävä lastaus kontteihin ostajan kuljetusliikkeen kanssa.

Myyjän ei tarvitse purkaa mitään kaluston osaa kuljetusta varten. Jotkut myyjät tai varastoliikkeet, kuitenkin, voivat tarjota palveluitaan purkaamisessa lisämaksua vastaan. Myyjän on sovittava tämä myyjän tai varastointiliikkeen kanssa. Myyjän yhteystiedot annetaan, kun IronPlanet on saanut ostetuista tuotteista maksun kokonaisuudessaan. Mahdolliset lisäkulut on neuvoteltava ja maksettava myyjälle tai varastointiliikkeelle. IronPlanet ei osallistu purkaamisen järjestelyihin ellei toisin ilmoiteta sivustollamme.

IronPlanet ei voit tarjota muita mittoja ja/tai teknisiä tietoja kalustosta kuin ne mitä tarkastusraporteissa on annettu. Ostajat voivat hankkia mitat ja/tai tekniset tiedot ottamalla yhteyttä alkuperäiseen kalustovalmistajaan, tai vierailemalla valmistajan verkkosivuilla, ottamalla yhteyttä lähijälleenmyyjiisi tai etsimällä tietoa verkosta. Ostajan tulee työskennellä kuljetusliikkeensä kanssa tarkastellakseen yleisiä mittojen vertaustietoja. Myyjä voi päättää auttaa sinua lisätiedoilla, mutta muista, myyjän ei tarvitse tarjota mitään lisätietoa kalustosta.

IronPlanet antaa sinulle myyjän yhteystiedot, kun olet suorittanut maksun kokonaisuudessaan. Suoritettuasi maksun kokonaisuudessaan, löydät myös nämä tiedot verkkosivuillamme klikkaamalla Kuljetusvaltuutuslinkkiä, joka löytyy kyseisen tuotteen Jälkimyyntitiedot -sivulta.

Ostajan on siirrettävä kalusto siirrettävä myyjän piha-alueelta kahdeksan (8) työpäivän kuluessa huutokaupan päätyttyä. 8. työpäivän jälkeen, myyjä voi veloittaa ostajalta varastointikuluja. Kuudenkymmenen (60) päivän jälkeen, kalusto katsotaan hylätyksi ja kaikki varastointikulut sekä täydet provisiot vähennetään. (Katso täysimittaiset käyttöehtomme: kohta V. Maksutapahtumien suorittaminen Ostajan kaluston siirto -kohdan alta löytääksesi lisätietoa).

Ollaksesi Hyväksytty Ostaja IronPlanetissa ennen huutokauppatarjouksien tekoa, IronPlanet vaatii, että kaikki Euroopan ulkopuolella oleva ostajat maksavat 2 000€:n talletuksen saadakseen oikeudet tehdä tarjouksia huutokaupoissa. Jos et voita tuotetta huutokaupassa, raha pysyy IronPlanetissa talletuksena niin kauan kuin Ostaja haluaa pitää oikeutensa tehdä tarjouksia huutokaupoissa. Ostaja voi sähköpostitse pyytää talletuksensa palautusta IronPlanetilta milloin tahansa. Huomaathan, että talletus palautetaan samalle henkilölle/yritykselle, joka lähetti talletuksen.

IronPlanetilla on ostajilleen saatavilla kolmansien osapuolien Kuljetuskumppaniemme kautta lista kuljetusliikkeistä jotka avustavat ulkomaan toimituksissa. Monet näistä yrityksistä voivat myös antaa sinulle ei-sitovia toimitushinta-arvioita ennen ja jälkeen huutokauppojen. Kuljetus on ostajan vastuulla, IronPlanet ei itse koordinoi tai kuljeta kalustoa. Otathan meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut vastaanottamaan lisätietoa kuljetuksista.

Tarjoushinnan lisäksi, olet vastuussa maksunsuorituskuluista ja arvonlisäverosta. Katso Ostajan kulut ja verot saadaksesi lisätietoa.
Lisäksi, olet vastuussa kuljetuksen kokonaishinnasta, joka maksetaan suoraan yritykselle, jonka palkkaat kuljettamaan kalustoa.

Kokonaismaksu on suoritettava IronPlanetille 3 työpäivän kuluessa huutokaupan päättymisestä. Sinun on suoritettava kassaprosessimme heti huutokaupan jälkeen, jotta voit tulostaa laskun, joka tunnistaa verovapaustilasi ja toimitusmääränpään. Laskusi on saatavilla, kun olet suorittanut Kassaprosessin. Saat Laskusi näkyviin milloin tahansa kassaprosessin jälkeen käyttämällä laskulinkkiä, joka löytyy kyseisen tuotteen Jälkimyyntitiedot -sivulta.
Kaikki tuotteet, joita ei makseta ehtojen mukaisesti, katsotaan laiminlyödyiksi ja ostajan on maksettava "rikkomussakko", joka vastaa häviötä, jos tuote uudelleen myydään, sekä 14% provisiota uudelleenmyyntihinnasta, jossa vähimmäismäärä on 2 000€. Tämä maksu sovelletaan erikseen jokaiseen tuotteeseen, jonka maksun voittava tarjoaja laiminlyö. Varmistathan, että rahoituksesi on järjestetty ennen tarjouksien tekemistä varmistaaksesi, että maksut vastaanotetaan ajoissa ja välttääkseen mahdolliset rikkomussakot.

Jos olet viemässä ostamaasi tuotetta ulkomaille, sinun on suoritettava kassaprosessi myynnin jälkeen ja ilmoitettava vientisatama sekä ulkomainen toimitusosoite. Sinua pyydetään tallettamaan laskussasi näkyvä arvonlisäveromäärä. IronPlanet palauttaa talletuksesi saatuaan asianmukaiset asiakirjat käyttöehdoissa ilmoitettuihin aikoihin mennessä.

Ostaja on vastuussa kuljetuksen järjestämisestä ja valmistelee mahdollisesti vaadittavat paperityöt tullia varten. Ota yhteyttä tullivälittäjään tai rahtikuljettajaan liittyen viennin nimenomaisiin vaatimuksiin. Osana palveluamme ostajalle, IronPlanet voi antaa sinulle listan rahtikuljettajista tai tullivälittäjistä.

Ostaja on vastuussa kuljetuksen järjestämisestä. IronPlanet voi antaa sinulle listan rahtikuljettajista tai tullivälittäjistä ennen huutokauppaa. Huutokaupan jälkeen, voit pyytää toimitushinta-arvioita Kuljetuskumppaneiltamme suoraan IronPlanet-verkkosivuston kautta.